5 dingen die we hebben geleerd tijdens een week vakantie.

“ITALIAANS ETEN IS MAKKELIJKER DAN ITALIAANS SPREKEN.”

Achteraf gezien was het wellicht niet super handig om in het eerste deel van september op vakantie te gaan aangezien vorige week twee nieuwe collega’s, Rob en Demy, zijn begonnen bij James Robinson. Toch is een weekje vakantie altijd even lekker om tot rust te komen en goed na te denken. Onze reis ging naar het Gardameer in Italië. Tijdens deze vakantie hebben we 5 dingen geleerd die we eigenlijk stiekem al wisten, maar die nog maar eens bevestigd zijn.

5 dingen die we hebben geleerd.

Afbeelding: De vijf ‘bazen’.

Het was even wennen voor ons. In alle voorgaande jaren was het bedrijf ‘dicht’ op het moment dat we op vakantie gingen. ‘Wij’ waren er niet, dus er kon simpelweg niets gedaan worden. Sinds januari van dit jaar bestaat het bedrijf uit meer mensen dan enkel Robin en Jim en dus ging het bedrijf voor het eerst NIET ‘dicht’. Onze collega’s hebben de afgelopen week ‘gewoon’ doorgewerkt en dat heeft geleid tot 5 inzichten, namelijk:

Philippe is een baas
Gekscherend noemden we hem in de weken vóór onze vakantie ‘El jefe’ (a.k.a. ‘le chef’. ‘el patron’ of simpelweg ‘de baas’). Nu vinden wij dat niemand ‘een baas’ heeft, maar de intentie van onze bedoeling is duidelijk: Philippe was ‘in the lead’. Dat is eigenlijk iets wat hij persoonlijk niet eens zo superleuk vindt, maar toen we enkele weken geleden bespraken dat wij eigenlijk een sh*t-planning hadden gemaakt door in het eerste deel van september op vakantie te gaan, zei Philippe meteen: ‘Dan kom ik die week toch vanuit Hulsberg werken. Dan doe ik een beetje voor jullie en een beetje voor mezelf. Mocht iemand dan een vraag hebben, dan ben ik er om te ondersteunen en het op te lossen.’

Fre is een baas
Op 4 september 2017, precies 1 jaar voordat wij zonodig op vakantie moesten gaan, begon Fre als stagiaire bij (toen nog) Code d’Or. We hebben zijn ‘jubileum’ dus helaas moeten missen. Als vermoeden wij dat hij zich ‘s avonds toch wel een biertje heeft gedronken om het te vieren. Fre solliciteerde vorig jaar met de in zijn mail de letterlijke tekst: ‘…In de vacature stond dat je iemand zocht met enige affiniteit. Die heb ik helaas nog niet…’, gevolgd door ‘…een en ander is me wel duidelijk, maar toch is het een wazige wereld…’ Hij sloot zijn ‘sollicitatie-mail af met ‘Heb je zoiets van: ‘Hey dit is een toffe gast!? Ik wil ook best een keer langskomen in Hulsberg.’

We vertelden Fre toen dat puur op basis van wat wij al ‘kon’ en ‘wist’ het waarschijnlijk niets zou worden, maar dat we zijn mail zó fantastisch vonden dat we het toch een kans wilden geven… Beste keuze ooit! De afgelopen week is Fre overal opgedoken en heeft alles aangepakt wat er voorbij kwam. Of dat nu tijdens zijn reguliere werktijden was, tussen de colleges door of ‘s avonds laat…

Nyssa is een baas
Net als Fre begon ook Nyssa op 4 september 2017. Ook haar jubileum hebben we dus moeten missen. Dat Nyssa van aanpakken weet, wisten we al veel langer. Even een kijkje achter de schermen: Binnen James Robinson (lees: Code d’Or en Robina Design) was het heel eenvoudig. Robin = Design, Jim = Development. Toen Robin (inmiddels als 6 maanden geleden) met zwangerschapsverlof ging, kwamen veel design-taken ‘op de schouders’ van Nyssa te liggen. Dat ze dit kon, wisten we dus al. De afgelopen week heeft ze dat eens te meer bewezen.

Rob is een baas
In april van dit jaar zijn we gestart met een ‘wervingscampagne’ voor een nieuwe stagiaire voor James Robinson. Dat deze campagne ‘iets’ zou opleveren… daar waren we wel van overtuigd. Het leverde echter enkele tientallen aanmeldingen op (zelfs van een studente uit Zwolle). Uiteindelijk vonden we Rob de meest geschikte kandidaat en hij woonde ook nog eens het dichts in de buurt.

Nu is alle begin altijd spannend en ‘ff wennen’, maar niet voor Rob. In augustus, 2 weken voordat zijn stage begon, hadden we hem al uitgenodigd om mee te gaan naar de fotoshoot van ons team (dan hadden we tenminste ook wat foto’s van hem). ‘Leuk’ dacht hij. Toen hij na de fotoshoot, bij terugkomst op kantoor (en ik herhaal: 2 weken VOORDAT zijn stage daadwerkelijk begon) vroeg ‘of hij al iets mocht doen’, wisten we dat het goed zat. Dat het goed zit, heeft hij de afgelopen week laten zien. Onder begeleiding van Philippe heeft Rob al enkele vette dingen gemaakt!

Demy is een baas
Als je ergens met ‘torenhoge’ verwachtingen binnen wordt gehaald is het lastig om die ook daadwerkelijk waar te maken. Als je dan ook nog ‘het nichtje van bent’ wordt er extra op je gelet. De reden dat we Demy bij James Robinson ‘binnenboord’ hebben gehaald is omdat we de afgelopen jaren hebben gezien wat zij kan en hoe bevlogen en gemotiveerd ze te werk gaat. Dát is wat wij ook wilden. Waar we Rob de maandag voordat we op vakantie gingen nog hadden gezien, gesproken en geinstrueerd, was dat bij Demy niet het geval. Zij begon ‘pas’ op dinsdag.

E-mail voor Demy ingesteld: Check en werkt. CRM-account aangemaakt: Check… maar werkt niet. ‘Hè shit… en nu dan. In DAT account staat nu net ‘wat er moet gebeuren. Dat we het niet persoonlijk(op een telefoongesprek na) hadden kunnen uitleggen is ‘vervelend’, maar dat dan het ene stukje techniek waar we dan op vertrouwden het niet goed deed was nog vervelender. Voor Demy was het echter geen probleem. Ze is gewoon ‘aan de slag gegaan’ met een beetje hulp van Philippe. Dat zo’n tool het niet doet… boeie. Demy pakt het gewoon pro-actief zaken aan en op. Demy, Chapeau!

Resumé: Wie heeft een tip voor onze volgende vakantie?

ACHTERGROND

GERELATEERD

  • Blog

  • James Robinson

VRAAG HET AAN JIM

Heb je een vraag? Ik leg het je graag uit!

Mail Jim

of direct iemand spreken? Bel dan 06 53 61 02 27!