Waarom heet ‘Adobe’ nu precies ‘Adobe’?

“IEDEREEN DIE ‘OOIT’ ‘IETS’ GRAFISCH OP ZIJN COMPUTER HEEFT GECREËERD KEN DE SOFTWARE TOEPASSINGEN VAN ‘ADOBE'”

Adobe Systems is één van de bekendste software bedrijven ter wereld. Bij James Robinson werken wij dagelijks met minimaal drie verschillende programma’s die door dit bedrijf zijn ontwikkeld. De bekendste programma’s zijn Photoshop, Illustrator en Indesign, maar ook programma’s als Dreamweaver, After Effects, Premiere en Lightroom zijn welbekende programma’s van Adobe.

Afbeelding: Waarom heet ‘Adobe’ nu precies ‘Adobe’?

Bouwsteen
Vaak kun je de naam van een bedrijf terug herleiden naar de bedenkers/oprichters van het bedrijf óf naar iets wat heel logisch is het bij het bedrijf past. Bij Adobe is dat niet het geval. Wie op Google (Google is afgeleid van het woord ‘Googol’, de wiskundige aanduiding van een getal met de waarde 10100) zoekt op het woord ‘Adobe’ ziet dat het wordt omschreven als ‘Een van vochtige leem gemaakte steen, die is gedroogd in de zon (ook wel leemsteen). Het komt als bouwmateriaal vooral voor in (sub)tropische streken.’ Dit zou een logische verklaring van de bedrijfsnaam kunnen zijn, want net als met bouwmaterialen, kan met de software toepassingen van Adobe ook ‘iets gebouwd’ worden. Dít is echter niet de verklaring.

John Warnock en Charles Geschke
De oprichters van Adobe, John Warnock en Charles Geschke, voordat ze Adobe oprichtten bij een ander wereldberoemd bedrijf, Xerox Corporation, in Silicon Valley. Beide mannen woonden echter vlakbij een klein riviertje in Palo Alto, Californië. De naam van dat riviertje: Adobe Creek.

Stel je voor dat de oprichters in Zuid-Limburg hadden gewoond, dan hadden we nu misschien gesproken over ‘Geul Photoshop’ of ‘Jeker Illustrator’ of ‘Maas Indesign’.

ACHTERGROND

GERELATEERD

VRAAG HET AAN JIM

Heb je een vraag? Ik leg het je graag uit!

Mail Jim

of direct iemand spreken? Bel dan 06 53 61 02 27!