Blog / James Robinson

Thuiswerken /// Hoe dat bevalt?

Heb je vragen?

We werken nu 1,5 week allemaal vanuit huis. Dat is even wennen! Voor de een meer wennen dan voor de ander. Hoe het mij bevalt? Ik mis de gezelligheid op kantoor en schipper tussen het entertainen van mijn dochtertje Gabi en het werk. Ook als ze slaapt overdag (2 uurtjes en met geluk 3 uurtjes) dan is het voor mij lastig volledig te kunnen concentreren. Grote projecten waar ik normaal gesproken een paar uur aan een stuk aan werk, breng ik nu onder bij een van mijn collega’s. Misschien wel leuk om eens te delen hoe mijn dag er nu uitziet en een paar tips uit eigen ervaring.

Hoe mijn dag er nu uitziet?

8:00 uur

Jim vertrekt rond 8 uur naar kantoor, daar zit hij voor nu in zijn uppie. Want de rest van ons team werkt allemaal vanuit huis. Rond 8 uur gaan Gabi en ik, aangekleed en wel, de hond Gijsje 🐶 uitlaten, dit duurt een half uurtje tot een uur.

9:00 uur

Om 9 uur hebben we 2 keer per week teammeeting via Zoom. Dan brengen we elkaar op de hoogte van lopende projecten, bespreken we nieuwe opdrachten en betrekken we ons team bij de ontwikkelingen bij James Robinson tijdens deze hele Corona-situatie. Door ons team mee te nemen in deze zaken zorgen wij voor hun betrokkenheid en nemen we ook mogelijke onzekerheden bij hen weg.

10:00 uur

Gabi en ik eten nog iets en daarna ruim ik hier en daar wat op. Niet dat dit veel nut heeft met een kleintje in huis want binnen no-time is het weer een en al chaos. We gaan de tuin in of gaan samen wat spelen, tekenen, knutselen of dansen op haar favoriete muziekjes. En, ook al probeer ik dat normaal zoveel mogelijk te vermijden overdag, mag ze nu wat meer tekenfilmpjes kijken op televisie. Dit geeft mij dan even de gelegenheid om mijn mail bij te werken. En dat vindt mevrouw helemaal niet erg.. Bing, Peppa Pig en Cocomelon draaien zo nu en dan overuren.

12:00 uur

Rond 12 uur komt Jim naar huis en lunchen we met ons drietjes. Als het niet te koud is lekker in de tuin in het zonnetje! Sinds ik door de maatregelen vanuit huis werk merk ik dat ik veel meer tijd besteed aan het maken van het eten. Ik koop nu ook voor een dag of 4 de boodschappen vooruit. En de keuze in onze koelkast is reuze. Mijn mix&match skills beheers ik blijkbaar toch en de creatiefste gerechten maak ik in een handomdraai. Gezonde en gevarieerde gerechten, zeker bij de lunch! 🌞🍴

13:00 uur

Na de lunch dan breng ik Gabi naar bed, met de hoop dat zij van 13u tot 16u slaapt. Fingers crossed! 🤞 Dan begint NU mijn echte werkdag. Whoehoee!!! 🙌 Dit bestaat dan vooral uit zaken regelen, belletjes, mailtjes beantwoorden en contact met klanten en ons team. Voor dat onderlinge contact met ons team gebruiken we Slack! Zo houden we alles overzichtelijk en worden er geen overbodige mailtjes gestuurd.

16:00 uur

Als Gabi wakker wordt gaan we weer samen met Gijsje 🐶 erop uit. Even een frisse neus halen. Weer thuis gekomen spelen wij samen in het keukentje en drinken we ‘chino’. Al snel is het weer tijd om het avondeten klaar te maken.

18:00 uur

Het is 18 uur en Jim is thuis. We bespreken tijdens het avondeten onze dag en samen spelen we nog even met Gabi. Het knutselen, dansen en tekenen maakt plaats voor vliegtuigje spelen en andere acrobatische bewegingen van vader en dochter! 

20.00 uur

Als de kleine weer in bedje ligt, kruip ik nog even achter de computer. Fully focus momentje, zo eentje waar ik tijd vind en deze blog nog even typ.

22.00 uur

Om vervolgens de rest van de avond samen met Jim op de bank te Netflixen of wat ideeën samen uit te werken. Wat overigens in een ‘normaal’ leven niet vaak voorkomt. Wij zijn namelijk ‘s avonds niet vaak samen thuis; onze avonden zijn dan gevuld met sportactiviteiten, familie/vrienden of werk.

Mijn Tips?

En nu ben ik benieuwd, wie heeft nog meer leuke thuis-werk tips?

Deel dit verhaal

Share on facebook
Share on linkedin
Share on google
Share on twitter
James Robinson
27 maart 2020

Vragen? We helpen je graag verder!